Siirry suoraan sisältöön

Viisi vinkkiä parisuhteen kipinän lisäämiseksi

  • tehnyt

Pitkissä suhteissa kipinä ja vipinä usein hiipuu ja haihtuu. Työt, perhevelvollisuudet, harrastukset. Kiire ja stressi typistää kommunikaation lähinnä arjen pyörittämisen ympärille. Kuulostaako tutulta? Minulla on muutama testaamisen arvoinen ajatus tilanteen korjaamiseksi.

1. Ajattele kumppania ja suhdettanne
Ajatukset ja tunteet ohjaavat toimintaamme, joten oman mielen virittäminen ajattelemalla on ensimmäinen askel läheisyyden ja nautinnon lisäämiseksi. Ajattele kumppanin parhaita puolia, rakkauttasi ja haluasi häntä kohtaan. Kun esimerkiksi tulet kotiin, on olemuksesi ihan eri riippuen siitä, ajattelitko kumppanistasi kotimatkalla negatiiviseen vai positiiviseen sävyyn. Suosittelen ajattelemaan avoimesti ja positiivisesti ’Ihana tulla kotiin…’, ’Mahtava nähdä rakas, pääsisinpä jo halaamaan’. Tällöin olet jo valmiiksi helposti lähestyvässä ja lähestyttävässä mielentilassa kun saavut kotiin.

2. Kosketa ohimennen
Tarkoitus ei ole päätyä heti harrastamaan seksiä vaan virittää tunnetta. Hipaise hiuksia, niskaa tai selkää ohimennen. Ota tavaksi vähintään halata kun eroatte ja kohtaatte jälleen. Kosketus ylläpitää läheisyyttä, läheisyys ylläpitää halua. Laske suojamuuri ja salli kumppanin tulla myös henkisesti lähelle. Ole läsnä. Viljele hellyyttää ja huomioi kumppaniasi.

3. Vähennä ruutuaikaa
Tv, tietokone ja kännykkä varastavat huomion. Keskity kumppaniisi kun olette yhtä aikaa kotona. Sopikaa yhdessä että esimerkiksi yhdessä syödessä ruudut jäävät eri huoneeseen tai äänettömäksi. Ole läsnä.

4. Keskustelkaa. Jutelkaa. Puhukaa
Jutellessa ottakaa ylläoleva ruuturajoitus käyttöön. Yhä useammin ihmiset multitaskaavat sosiaalisissa tilanteissa, ovat olevinaan seurassa mutta oikeasti keskittyvät puhelimeen. Tämä syö luottamusta, heikentää kommunikaatiota ja haittaa keskittymistä. Arvosta kumppaniasi enemmän kuin puhelintasi ja anna hänelle jakamaton huomiosi kun juttelette. Kuuntele mitä hän sanoo, kunnioita hänen ajatuksiaan vaikka olisit eri mieltä. Ole kiinnostunut. Älä keskeytä, älä puhu päälle.

5. Tehkää yhdessä
Mitä hektisempi arki, sitä tärkeämpää on merkitä kalenteriin myös parisuhde-treffit. Ei mitään kallista ja monimutkaista vaan jotain yhteistä kivaa. Tehkää yhdessä ruokaa, käykää kävelyllä, nuotiolla tulen äärellä kahvilla. Lainatkaa kirjastosta levy ja kuunnelkaa yhdessä, katsokaa elokuva. Sillä tekemisellä ei ole muuten merkitystä, kunhan se on molemmista kivaa ja teillä on hauskaa. Tekemisen tarkoitus on saada teille yhteisiä muistoja, yhteistä puhuttavaa ja yhteisiä kokemuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *