Siirry suoraan sisältöön

Parempaa seksiä

  • tehnyt

Parempaa Seksiä on Elina Tanskasen kirjoittama seksiopas pareille mutta miksi ei myös sinkuille. Elina Tanskanen on tv:stä tuttu erityistason seksuaaliterapeutti, logoterapeutti ja toimintaterapeutti. Parempaa seksiä on hänen kuudes kirjansa, kirjoittamisen lisäksi hänet on nähty ohjelmassa ’Ensitreffit alttarilla’.

Parasta Parempaa seksiä-kirjassa on rento ja salliva ote asiaan. Seksiä ei mystifioida, arvoteta eikä sillä pelotella. Kirjassa ei myöskään esitellä oikeita tapoja harrastaa seksiä vaan tarjotaan reilusti työkaluja omaan seksuaalisuuden ja parisuhteen seksuaalidynamiikan ymmärtämiseen ja työstämiseen, kumppanin kohtaamiseen sekä vuorovaikutukseen.

Harjoituksia seksielämän parantamiseen Parempaa seksiä-kirja tarjoilee 27 kappaletta. Harjoitukset on selkeästi kuvailtu ja niiden yhteydessä useasti muistutetaan ettei niitä tarvitse suorittaa eikä niitä voi tehdä oikein taikka väärin. Tästä pidin erityisesti koska seksi on liian usein suorituskeskeistä ja normitettua. Harjoitukset eivät myöskään ole kamasutramaisia asentotreenejä, vaan keskittyvät enemmän rentouteen, tietoisuuteen ja läsnäoloon eri muodoissa. Kirjasta ei myöskään löydy sukupuolitettuja stereotypioita eikä kirjaa ole kohdennettu heteronormatiivisesti, joten kirja harjoituksineen soveltuu sukupuoleen ja suuntautuneisuuteen katsomatta.

Viiteluetteloa Tanskanen ei ole oppaan loppuun laittanut, mutta esikuvansa ja suositellut teokset hän kertoo asiaankuuluvissa kohdissa. Omalle kirjalistalleni tulikin lisää luettavaa.

Tartuin tähän kirjaan lähinnä mielenkiinnosta, koen että seksielämäni on hyvää ja tyydyttävää. Siitä huolimatta kun luin harjoituksia läpi, pohdin myös millaisia tuntemuksia ne minussa herättivät ja sain joitain oivalluksia sekä keskusteltavaa oman kumppanin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *