Siirry suoraan sisältöön

Ote huoran päiväkirjasta vuonna 2015

  • tehnyt

”Miten sä oikein pystyt?”
”Eikö sua ällötä?”
”Eikse oo laitonta?”
”Käytäksä huumeita?”
”Onksulla alkoholiongelma?”

Ja niin edelleen. Tässä niitä tyhmimpiä kysymyksiä mihin saa vastata toistuvasti jos mainitsee oikeasta työstä. Plus päälle kaikki spekuloinnit humalaisista asiakkaista, hyväksikäyttäjistä, asiakkaiden ’vääristä motiiveista’ ja kuvitelmat siitä kuinka miehet käyttävät naisia hyväkseen tässä skenessä.

On vaikea ymmärtää että vuonna 2015 maassa, jossa yksilön oikeudet on olleet vuosia tapetilla, seksi on yhä tällainen tabu. Kuinka voi olla vaikea ymmärtää ettei seksi ole kaikille (naisille) pyhä rakastavaisten välinen asia eikä seksityö ole sen kummempi työ kuin mikä tahansa muukaan työ. Kyllä juu, varmasti seksityöläisissäkin on mt-ongelmaisia, päihdeongelmaisia mutta niin on kaikissa muissakin ammattikunnissa ja ihmisryhmissä. Eikä se ole mikään syy paheksua ja leimata koko ammattikuntaa. Ja totta kai paritus on väärin mutta esim. Suomen laki tekee tällä hetkellä puuttumisen mahdottomaksi koska parituksen määritelmä on ympäripyöreä, epäkonkreettinen ja koska asiakasta on mahdollista rangaista niin osa ilmiannoista jää pelon vuoksi tekemättä. Jos lakia luetaan kuin Piru Raamattua niin verojen maksu seksityöstä tekee valtiosta parittajan..

(Rikoslaki 9 § (24.7.1998/563) Paritus Joka hankkiakseen itselleen tai toiselle taloudellista hyötyä 
1) järjestää huoneen tai muun tilan korvausta vastaan tapahtuvaa sukupuoliyhteyttä tai siihen rinnastettavaa seksuaalista tekoa varten tai kahdeksaatoista vuotta nuoremman lapsen tekemää, ilmeisellä tavalla sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa tekoa varten, 
2) vakiintuneena osana liiketoimintaansa majoittaa sellaiseen tekoon ryhtyvää ja siten olennaisesti edistää tekoa, 
3) yhteystietoja välittämällä tai muuten markkinoi jonkun sellaiseen tekoon ryhtymistä tietäen, että hänen toimintansa olennaisesti edistää teon toteutumista, 
4) muuten käyttää hyväkseen jonkun ryhtymistä sellaiseen tekoon tai 
5) viettelee jonkun sellaiseen tekoon, on tuomittava parituksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.)

Paritussääntö hankaloittaa velvoitteistaan huolehtivan huoran toimintaa; mainostaa et voi vapaasti, toimitilan vuokraamisessa voi olla ongelmia. Lisäksi ammatin stigma on sellainen että voi olla vaikea löytää yhteistyötahoja kuten kirjanpitäjää, valokuvaajaa, suunnitteluapua kotisivuille jne. 

Henkilökohtaisesti olen vähän kyllästynyt kaksoiselämään. Olen tällainen. En ymmärrä miksi minun pitäisi hyväksynnän vuoksi olla muuta kuin olen. En tee kellekään pahaa, ennemminkin pyrin tekemään hyvää. En myöskään ’riko itseäni’, mitä se ikinä tarkoittaakaan. Mutta totuudenpuhumisen myötä tulee ryöppynä kaikki mahdolliset ennakkoluulot hyvin usein. Ja kun niistä on puhuttu niin sitten ruvetaan puhumaan pelosta. Eikö pelota, oven takana voi olla kuka tahansa. Eikö tunnu hyväksikäytetyltä?  Mitä hyväksikäyttöä se on, että yhdessä sovitaan pelisäännöistä, minua kohdellaan hyvin ja kunnioittavasti ja useimmiten myös minun nautinnosta kiinnostuneesti? 

Se on oikeasti outoa kuinka tiukka sosiaalinen kontrolli ihmisten seksielämällä tässä yhteiskunnassa on. Homojen oikeuden junnaa paikoillaan, naisen seksuaalisuus on iso paha peikko ja kaikista pelottavin on nainen joka nauttii tehdessään seksityötä. Pelottavia tuntuvat myös olevan tyttöilijät ja fetissit. Mut ketä se oikeesti kiinnostaa kuka aikunen tekee vapaaehtosesti mitä ja kenen kanssa? Miksi minun tekemiset häiritsevät vaikka rouva Äksää joka ei liity minuun tai työhöni edes miehensä kautta? Rikonko jotain hyvän naisen kaavaa kun en pysy siveästi lestissä ja levitä jalkojani kainosti vain lauantaisin saunan jälkeen peiton alla pimeässä ja silloinkin toivoen että toimitus olisi nopeasti ohi? 

Muistan yläkouluikäsenä kuinka tytöistä jo silloin ulkonäön ja käytöksen perusteella jaoteltiin ne kunnolliset tytöt ja jakorasiat. Vaikka harvalla silloin oli kummostakaan seksikokemusta vielä. Jakorasiaksi pääsi suunnilleen sillä että oli iloinen ja äänekäs eikä uskonut sukupuolen määrittävän ihmistä ja persoonaa. Eikä maailma ole niistä ajoista juurikaan muuttunut. Miehen rooli on vaikea, pitäisi olla karski, kunnollinen renttu ja pehmomies. Naisella ei ole paljoa helpompaa, pitäisi vain olla huora ja madonna samassa paketissa. Muttei olla liian räikeä ja näkyvissä kun sitten ei voi olla hyvä ja kunnollinen eikä vaimo ja vakavasi otettava. Sosiaalinen paine varmaan saa suurimman osan ihmisitä käyttäytymään normien mukaan. Itse en siihen pysty. Elän mieluummin onnellisena kuin odotusten mukaan. Vaikka se välillä on vaikeata ja mitä avoimempi on ympäristölleen niin sitä enemmän myllytystä saa osakseen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *