Siirry suoraan sisältöön

Mitä on maksullinen seksi

Todella usein kuulee naisia väheksyviä kommentteja kuinka joku maksattaa kaiken miehellään, hyväksikäyttää ulkonäköään tai jopa hyväksikäyttää miehen kyvyttömyyttä ajatella aivoilla kun panettaa. Tiukimmillaan olen kuullut kommentointia kuinka parisuhteessa nainen käyttää seksiä välineenä miespolon hyväksikäyttämiseksi. Itse rajaan tässä maksullisen seksin tilanteeksi jossa osapuolet käyvät avoimesti keskustelua siitä mitä on tarjolla ja mitä tulisi saada vastineeksi. Sillä, mitä sukupuolta ostaja(t) tai myyjä(t) edustavat, ei ole ratkaisevaa merkitystä kun pysytään länsimaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa. Köyhemmissä maissa tilanne on hyvin eri vapaaehtoisuuden ja valtasuhteiden osalta enkä ole niihin erityisen perehtynyt joten tarkkailen maksullista seksiä tästä kotimaisesta näkökulmasta.

Maksullista seksiä ei ole se, että ottaa ravintolassa drinkkejä vastaan ja päätyy samaan sänkyyn. Ei myöskään se, että lähtee treffeille ravintolaan. Kummassakaan tilanteessa ei pitäisi olla lähtökohtaolettamaa että tarjottu ruoka/juoma johtaa seksiin, ellei siitä ole erikseen sovittu. Jos on puhuttu että käydään treffeillä, toinen tarjoaa niin kiva. Maksullisen seksin puolelle liu’utaan kun jo tapaamista suunnitellessa sovitaan hinnasta ja palvelusta.

Selvintä ja selkeintä maksullista seksiä on kun yksiselitteisesti sovitaan että esimerkiksi tietynkestoinen tapaaminen tietyllä palveluksilla maksaa tietyn summan rahaa. Mitä rehellisemmin ja suoremmin sovitaan, sen vähemmän tulee oletuksia, väärinkäsityksiä ja hankaluuksia esimerkiksi suutelusta, suuseksistä, kumin käytöstä. Vaikka raha vaihtaa omistajaa, yksilön itsemääräämisoikeus ja ihmisoikeudet säilyvät eikä raha oikeuta muuhun kuin yhdessä sovittuihin asioihin. Yleisimpiä rajanvetoja on suuseksi kumilla vai ilman, haluaako nainen vastaanottaa suuseksiä, suutelu ja sormien käyttö hyväillessä.

Maksullisen seksin harmaata vyöhykettä on erilaiset sponssisopimukset, sugar daddyt sekä muut sopimukset joissa on yksi tai muutama vakituinen partneri, joka avustaa , vie syömään ja ostaa vaatteita, koruja, matkoja ja muuta. Palvelusten maksaminen seksillä on myös siellä harmaalla alueella, se on vastikkeellista seksiä kyllä mutta ei ihan täyttä seksin myymistä.

Lainsäädännöllisesti seksin ostaminen on sallittua täysi-ikäiseltä ja itsenäisesti toimivalta myyjältä. Suomen laki ei kiellä seksin myymistä, mutta parittaminen on rikos. Alaikäiseltä tai parituksen uhrilta seksiä ostaessa ostaja syyllistyy rikokseen.

2 kommenttia artikkeliin “Mitä on maksullinen seksi”

  1. moikka:) hyvä blogi 🙂 täyttä asiaa …. tuli luettua ku sattumalta muistin et oot kirjoittanut tätä joskus…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *