Siirry suoraan sisältöön

Irtoseksi vs. vakiintunut suhde

  • tehnyt

Naiselle tutkimusten mukaan on helpompi nauttia seksistä ja saada orgasmi vakiintuneessa suhteessa. Seksi ja orgasmi ovat parisuhteen liima. Kuitenkin vakiintuneet suhteet Suomessa lässähtävät ja päätyvät eroon, solmituista avioliitoista lähes puolet loppuvat pariskunnan laittaessa kantapäät vastakkain. Irtonumeroista nauttiminen onkin kivaa, jännittävää ja kipinöivää.

Puolensa kummassakin

Olen harrastanut paljon molempia, irtoseksiä ja parisuhteita. Irtoseksin kautta päädyin myymään seksiä, ajatuskulku nuorena oli jotakuinkin sellainen että kun kuitenkin paneskelen useiden miesten kanssa viikossa ja olen hyvä siinä, on minun sama ottaa siitä rahaa. Yhdistyy hupi ja hyöty. Irtoseksissä on helppo innostua, nähdä vastapuolessa korostetusti ne hyvät puolet. Ei tarvitse miettiä miltä näyttää tai muuta pinnallista koska oma ajatus on panna vain se kerta ja jatkaa matkaa koskaan enää tapaamatta. Partnerilla ja hänen ajatuksillaan ei ole niin väliä. Kun luottaa itseensä ja tilanteeseen, voi siihen heittäytyä nauttimaan täysin siemauksin.

Parisuhteessa seksi usein syvenee ja nautinto tulee tuntemisen, luottamisen ja yhteen hioiutumisen kautta. Mutta. Parisuhteissa seksiin vaikuttaa paljon myös kaikki muu suhteessa tapahtuva, odotukset ja oletukset. Tässä myös on se kompastuskivi,usein seksi jää kaiken muun jalkoihin. On kiire, väsy, kumppani sanoi jotain tyhmästi. Arjesta voi olla vaikeampi irrota. Ajattelen että parisuhdeseksin etu on, jos oppii samalla tavalla vain heittämään kaikista huolista ja vitutuksista irti ja hyppäämään vietin viemäksi. Orgasmi kuitenkin on tehokas päänsärkylääke, vitutuksen poistaja ja stressin helpottaja, josta kannattaa nauttia.

Voisiko ne yhdistää?

Voi. Koska kaikki on mahdollista. Jostain syystä kuitenkin kauhean monet hakevat sen tuttuuden kotoa ja jännityksen vieraalta. Tapa se on sekin, mutta ehkä suhteet olisivat onnellisempia jos me opittaisiin jossakin tiputtamaan ne arjen ajatusjumit jotka estää meitä vapautumasta ja saamasta sitä jännää, villiä ja vähän vaarallista seksiä pitkässä parisuhteessa. Minne jää ne ensihuuman suudelmat, tutkivat kosketukset, loputon tarve olla lähellä? Toki se on raskasta elää alkuhuumassa vuosia enkä sitä tarkoitakaan. Alkuhuuman on tarkoitus hitsata pari yhteen jotta se voi kasvaa sopivasti erilleen. Jostan syystä siinä kohti liian usein seksi muuttuu rutiiniksi ja harvenee, tulee tavaksi, ikäänkuin liian tutuksi kaurapuuroksi. Jos opettelisi suhtautumaan kumppaniin avoimesti, uteliaasti, ennakkoluulottomasti ja sallivasti, pysyisi kipinä pidempään. Me kun ei koskaan opita tuntemaan kumppania täysin, ihmiset vain jumahtavat herkästi rutiineihin ja toistavat niitä. Jos itse toimii eri tavalla, saattaa kumppanistakin löytyä uusia puolia.

Miten sitten saada parisuhdeseksin hyvät puolet irtonumeroihin? Kaikkien kanssa ei kannata panna on hyvä kantava ajatus. Naisena yhden illan jutuista saa enemmän irti kun luottaa itseensä, on sinut kroppansa ja halujensa kanssa ja tuo tarpeensa esiin. Päästää sisäisen villipetonsa irti ja jättää kaiken häpeän pois. Seksi on aina yhteistoimintaa ja sen tulisi tähdätä osapuolten tyydytykseen. Haluamansa saa parhaiten kun tietää mitä haluaa ja osaa tuoda sen esiin. Tosin koska kaikki partnerit tuntuvat eriltä, eri ihmisten kosketus tuntuu aina vähän erilaiselta, kannattaa käsikirjoitus jättää kirjoittamatta ja heittäytyä halun vietäväksi, nauttia myös haluttuna olemisesta ja tutkia miltä juuri tämän ihmisen kosketus tuntuu ja millainen tapa koskea juuri tätä henkilöä tuntuu luontevalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *